kapusta kiszona zasmażana z kiełbasą

4.49 (200 ocen)

  • 30 min

Taką kapustę zasmażaną robiła moja babcia. To idealny dodatek do dań z wieprzowiny.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g kiszonej kapusty
    1 kiełbasa
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    ziele angielskie
    liście laurowe
    łyżka smalcu
    1 łyżka mąki
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Przystawki Dodatki

Kapusta kiszona zasmażana z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przełożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, dodać ziele i liście laurowe gotować kwadrans. Na smalcu podsmażyć kiełbasę pokrojoną w kawałki i posiekaną cebulę. Przełożyć je do kapusty a na pozostałym tłuszczu usmażyć mąkę. Zalać zimną wodą, szybko wymieszać i wlać do kapusty, wymieszać, dodać czosnek i doprawić. Zagotować.

Porady

Do kapusty można dodać kminek, ja akurat nie miałam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować