Najpyszniejsza wersja młodej kapusty. Bardzo lubię wszystkie potrawy kapuściane.
Składniki:
1 główka kapusty
1 marchewka
pęczek koperku
1 mała kiełbasa śląska
3 łyżki koncentratu
pół szklanki wody
łyzeczkaka oleju
1 łyżeczka vegety
sól i pieprz ( do smaku )
Kapusta pomidorowa duszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy. Marchew ścieramy na tarce o duzych oczkach. Koperek siekamy drobno. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą( nie całością, co jakiś czas po trochu. ) I dusimy na małym ogniu.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju i wrzucamy do kapusty(bez oleju!)
Całość przyprawiamy. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Dusić około 30 min.
Porady
Jeśli chcemy wersję zdrowszą można zrezygnować z kiełbasy.
Komentarze