Kapusta pomidorowa duszona

0 (0 ocen)

Najpyszniejsza wersja młodej kapusty. Bardzo lubię wszystkie potrawy kapuściane.

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    1 marchewka
    pęczek koperku
    1 mała kiełbasa śląska
    3 łyżki koncentratu
    pół szklanki wody
    łyzeczkaka oleju
    1 łyżeczka vegety
    sól i pieprz ( do smaku )

Kapusta pomidorowa duszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy. Marchew ścieramy na tarce o duzych oczkach. Koperek siekamy drobno. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą( nie całością, co jakiś czas po trochu. ) I dusimy na małym ogniu.
    Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju i wrzucamy do kapusty(bez oleju!)
    Całość przyprawiamy. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Dusić około 30 min.

Porady

Jeśli chcemy wersję zdrowszą można zrezygnować z kiełbasy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy