Kapusta z grochem

4.51 (188 ocen)

Szybka, tanie i bardzo pożywna potrawa!

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
    30 dag fasoli
    1- 2 ziemniaki
    1 duża cebula
    1 duża łyżka masła
    1 duża łyżka bułki tartej
    1 łyżeczka kminku
    1 łyżka oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, przekładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości około 30 min. W drugim garnku gotujemy wcześniej namoczoną fasolę i także gotować do miękkości. W trakcie gotowania dodać pokrajane na kawałki ziemniaki, osolić.
  • 2. Po ugotowaniu fasolę z ziemniakami utłuc, dodać do kapusty
  • 3. .Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie, także dodać do kapusty. Na patelni lekko zrumienić masło, dodać bułkę tartą, połączyć z resztą składników. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem.

Porady

Fasolę można zalać gorącą wodą, wtedy po szybciej napęcznieje. Po 2-3 godzinach można ją gotować

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować