Kapusta z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mąż i córka Patrycja lubią moją kuchnię, a ja uwielbiam dla nich gotować.

Składniki:

  • ● 2 korpusy z kurczaka
    ● główka białej kapusty
    ● 40 dag pieczarek
    ● 40 dag rostbefu z kością
    ● 40 dag cienkiej kiełbasy
    ● pietruszka
    ● 2 marchewki
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● liść laurowy
    ● ziele angielskie
    ● tłuszcz

Kapusta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną z wierzchnich liści
    kapustę drobno kroimy. Marchewki
    i pietruszkę obieramy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Pieczarki kroimy
    w plastry i podsmażamy.
  • 2. Mięso i korpusy myjemy,
    gotujemy do miękkości z liściem
    laurowym i zielem angielskim.
    Wywar przecedzamy,
    wkładamy pokrojone
    mię so. Dodajemy kapustę,
    warzywa, pieczarki i pokrojoną
    kiełbasę. Doprawiamy.
    Gotujemy ok. godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy