KAPUSTA Z PIECZARKAMI I BOCZKIEM NA SŁODKO

0 (0 ocen)

  • 45 min

Inna odmiana kapusty kiszonej. :)

  • 45 min

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej,
    6 średnich pieczarek,
    15 dag boczku,
    1/2 marchewki,
    3 łyżeczki miodu,
    szczypta vegety,
    łyżka masła,
    2 liście laurowe,
    2 ziarenka ziela angielskiego,
    pieprz.

Kapusta z pieczarkami i boczkiem na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskam, kroję, zalewam wodą (tak, aby była przykryta). Gotuję około 20 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych.
    Pieczarki kroję w plasterki, boczek w paseczki, a marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko podsmażam na łyżce masła, dodaję do kapusty wraz z miodem. Mieszam, gotuję kolejne 20 minut.
    Całość doprawiam do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy