Kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Super dodatek na chłodne dni

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
    1 cebula
    1 duże jabłko
    3-4 szt suszonych grzybów
    1 łyżka oleju, mąka, sól, pieprz, majeranek, kminek, liść laurowy
    1 łyżka masła
    bulion

Kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na drobno i wrzucamy do garnka, zalewamy odrobiną bulionu. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę i razem z namoczonymi wcześniej grzybami wrzucamy do kapusty. Dodajemy majeranek, kminek i liść laurowy.Gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i maśle do zeszklenia, następnie dodajemy 2 łyżki mąki i smażymy na złoty kolor. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy do niej zasmażkę i podgotowujemy stale mieszając, aż mąka dobrze się rozprowadzi i zagęści kapustę. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy