Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sama byłam zaskoczona dodatkami do kiszonej jakie mi przyszły do głowy ale smak jest obłędny!,serdecznie polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • duża garść kiszonej kapusty
    1 mała cebula
    7 rzodkiewek
    3-4 gałązki koperku
    2,5 łyżki oleju
    1 łyżeczka cukru
    sól,pieprz

Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć i przepłukać pod bieżącą wodę i ponownie odcisnąć (jeśli jest bardzo kwaśna). Drobno poszatkować i przełożyć do miski. Obraną cebulkę drobniutko posiekać i połączyć z kapustą. Umytym i suchym rzodkiewkom poodcinać końcówki i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.Koperek poobrywać z gałązek i drobno pokroić,dodać do reszty składników. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać olej,wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej godzinę,aby dobrze smaki się połączyły. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy