Kartoflanka z dynią i fasolką szparagową.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna i lekka zupa z sezonowych warzyw. Dzięki rozgrzewającym przyprawom przygotuje nas na chłodne jesienne dni.

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
    cebula 2 szt.
    30 dag fasolki szparagowej
    30 dag dyni
    dwie garści natki pietruszki
    1,5 l bulionu warzywnego lub wody
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    oliwa z oliwek
    2 plasterki imbiru (lub pół łyżeczki imbiru w proszku)
    pół łyżeczki kurkumy
    sól,
    papryka ostra lub pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kartoflanka z dynią i fasolką szparagową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie z oliwek. Zalać bulionem lub wodą. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię oraz pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania doprawić, dodać imbir i natkę pietruszki.
    Zupę zagęścić mąką ziemniaczaną (2 łyżki mąki ziemniaczanej rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie mieszając dodać do gotującej się zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować