Karaibski deser na bananach

0 (0 ocen)

Bananowo kokosowy deser z likierem kokosowym a’la Nigella

Składniki:

  • 3 PORCJE:
    2 małe banany
    150 g jogurtu kokosowego
    180 g gęstej śmietany 18%
    2 łyżki likieru kokosowego
    4,5 łyżeczki cukru trzcinowego - najlepiej ciemnego

Karaibski deser na bananach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt przy pomocy trzepaczki wymieszałam dokładnie ze śmietaną i likierem.
    Banany umyłam, obrałam, pokroiłam w plasterki.
    W szerokich szklankach układałam po kolei: 1/2 bananów, 1/2 masy jogurtowo-śmietanowej, 1/3 cukru, 1/2 bananów, 1/2 masy i 2/3 cukru.
    Każdą szklankę okleiłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na kilka godzin.

Porady

Deser nie jest specjalnie słodki, więc można dodać więcej cukru.

Komentarze

Podobne przepisy