Karasie w zalewie octowej

4.42 (161 ocen)

  • 60 min

Dla smakoszy ryb słodkowodnych ,w zalewie wg tego przepisu są wyśmienite

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg karasi
    mąka,
    olej do smażenia

    Zalewa:
    1 szklanka octu 10 proc.,
    4 szklanki wody
    2 średnie cebule,
    6 liści laurowych
    sól
    10 ziela angielskiego
    6 ziarenek pieprzu
    3 łyżki cukru
    3-4 łyżeczki gorczycy
Wystaw ocenę:

4.42 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karasie w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karasie w zalewie octowej 1. Ryby oczyścić, umyć i osuszyć. Obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na oleju. Wystudzić.
    Następnie włożyć je do głębokiej miski.
    Zalewa octowa:
    Ocet połączyć z wodą w podanej proporcji, dodać pokojoną w półtalarki cebulę, ziele angielskie ,pieprz, liście laurowe i gorczycę, pół łyżeczki soli i cukier. Wszystko razem zagotować.
    Niezbyt gorącą zalewą zalewamy ryby i odstawiamy na 1 dzien.

Porady

Takie rybki doskonale smakują z ziemnaikami gotowanymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować