Karczek w pomarańczach z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karczek umyć, osuszyć ręcznikiem. Włożyć do naczynia ceramicznego. Oprószyć przyprawą do dań Kucharek, pieprzem i solą.
2.Obrać dwa ząbki czosnku i położyć na mięsie. Dosyć obficie całość oprószyć majerankiem.
3.Wlać wodę, do wody dodać 2 łyżki melasy z granatem. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
4.Obrać pomarańcze, pokroić w grube plastry i obłożyć mięso. Jedną mandarynkę obraną przekroić na połowę ( ewentualnie wybrać z niej pestki ) i położyć na mięsie.
5.Masło położyć na mięsie.
6.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez godzinę i 20 minut.
Komentarze