Karczek z kurczakiem w miodowym piwie z orzechami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Soczysty,miękki,bardzo smaczny kawał mięsa,świetnie sprawdzi się jako danie główne na niedzielnym lub świątecznym obiedzie.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 1,2 kg karczku
    250 g wędzonej piersi kurczaka
    200 ml ciemnego piwa
    200 ml bulionu warzywnego
    20 g orzechów włoskich
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek z kurczakiem w miodowym piwie z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek umyć,osuszyć natrzeć solą i pieprzem i wstawić do lodówki na 30 minut.Po ty czasie długim,ostrym,wąskim nożem przebić mięso robiąc w środku dość obszerny kanał do kanału włożyć pierś kurczaka,całość ściśle obwiązać nitką wędliniarską.
  • 2. Tak przygotowany karczek obsmażyć na złoto z każdej strony na oleju na dobrze rozgrzanej patelni,następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego,zalać piwem wymieszanym z bulionem po bokach umieścić orzechy.przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować