Karkówka w jogurtowo-musztardowej marynacie

4.99 (185 ocen)

Pyszne mięsko, które możemy przygotować zarówno w piekarniku lub na grillu.

Składniki:

  • 80 dag karkówki
    2 cebule

    Marynata:
    2 zmiażdżone ząbki czosnku
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka keczupu pikantnego
    sól ziołowa, pieprz
    szczypta słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki bazylii suszonej
Wystaw ocenę:

4.99 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w jogurtowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na plastry, lekko rozbić. Cebule pokroić w piórka.
  • 2. Marynata: wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać i posmarować nią mięso. Wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie przełożyć do rękawa do pieczenia i piec nieco ponad godzinę.

Porady

Gdy chcemy grillować najlepiej ułożyć mięso na tackach do grillowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować