Karkówka w keczupie i cebuli

4.5 (172 ocen)

Pyszne danie do szybkiego przygotowania :-))

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    5 cebul (duże)
    10 łyżek keczupu
    4 ząbki czosnku
    1/2 szklanki wody
    sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w keczupie i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami i słodką papryką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przykrywamy folią i wstawiamy na 2 godziny do lodówki (jeśli macie więcej czasu, to możecie ją wstawić nawet 1 dzień przed pieczeniem). Do miski z karkówką wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, dodajemy keczup i wodę. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 190 °C. Pieczemy ok. 1,5 - 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Wieprzowina Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować