Karkówka w pomidorach z maggi

4.37 (220 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo dobre mięsko, u mnie wpisało się na stałe w menu mojej rodziny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    0,5 kg pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna

    SOS

    1 słoik koncentratu pomidorowego (ja użyłam Madero z Biedronki)
    6 łyżek maggi w płynie
    4 łyżki octu
    5 łyżek cukru
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.37 (220 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Karkówka w pomidorach z maggi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Mięso pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w słupki. Plasterki karkówki posypać solą i pieprzem a następnie przekładać w naczyniu żaroodpornym na przemian z warzywami.
  • nikolaxxxx 2. Wszystkie składniki na zalewę razem zagotować. Gorącą zalewą zalać mięso z warzywami. Wierzch posypać przyprawa uniwersalna. Piec w piekarniku pod przykryciem przez 1 godzine w 180 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować