Karkówka w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Karkówka moje ulubione mięso. Pod każdą postacią, duszona, pieczona, smażona a nawet suszona. Dzisiaj przedstawiam duszoną w sosie grzybowym.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    3 cebule
    2 garście suszonych podgrzybków
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Karkówka w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka w sosie grzybowym 1. Grzyby zalewamy wodą i moczymy około godziny. Karkówkę myjemy kroimy na kotlety, rozbijamy. Smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Mięso przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na tłuszczu po karkówce. Dorzucamy do mięsa i dodajemy namoczone grzyby / pokrojone w paski lub w całości /. Zalewamy przecedzoną wodą z moczenia grzybów. Doprawiamy pierzem solą i dusimy do miękkości mięsa. Sos uzyskamy z duszenia. Osobiście nie jestem za dodawaniem mąki do sosów więc nie proponuje :D Palce lizać :) Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować