Karkówka w sosie keczupowo-chrzanowym

4.5 (199 ocen)

Karkówka o wyrazistym i konkretnym smaku. Mięso jest delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Smak zdecydowanie trafił w nasze kubki smakowe.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    Przyprawa do karkówki
    2 cebule
    300 g pieczarek
    Zalewa:
    1 szklanka keczupu
    1,5 łyżki chrzanu
    1,5 szklanki wody
    0,5 łyżeczki pieprzu
    0,5 łyżeczki kolendry
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Karkówka w sosie keczupowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0iun1gc 1. Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w kółka, pieczarki na 4 części. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pieczarkami oraz krążkami cebuli. W garnku mieszamy wszystkie składniki na zalewę. Gotujemy na małym ogniu i zalewamy nim mięso. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Pieczarki Wieprzowina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować