Karkówka w ziołach z szynkowaru

4.5 (148 ocen)

  • 20 min

Wiemy co jemy. Własne wędliny są najlepsze.

  • 20 min

Składniki:

  • Karkówka ok 900 g
    sól morska 1 łyżka
    gorczyca biała ok 2 łyżki
    kolendra utłuczona z pieprzem
    gałka muszkatołowa szczypta
    rozmaryn 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Karkówka w ziołach z szynkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka w ziołach z szynkowaru 1. Karkówkę natrzeć solą i odstawić na kilka godzin.
    Na talerzu wymieszać przyprawy i dokładnie otoczyć w nich karkówkę. Włożyć do woreczka i nastepnie włożyć do szynkowaru, przycisnąć sprężyną i odstawić na kolejne kilka godzin.
  • Karkówka w ziołach z szynkowaru 2. Przygotować garnek z goracą wodą, wstawić szynkowar tak by woda nie wlała sie do środka i doprowadzić do ok 90 st .. tak by woda nie zagotowala sie a od dna odrywaly sie pojedyncze bąbelki powietrza. Parzyć ok półtorej godziny. Po upływie tego czasu wyjąć szynkowar ostroznie i wstawić do zimnej wody do wystudzenia. Następnie wstawic do lodówki do schodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka Wędlina Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować