Karkówka z grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

na co dzień i od święta

Składniki:

  • 2 kilogramy karkówki wieprzowej bez kości
    0,5 kilograma mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 czerstwa bułka
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 jajko
    3 łyżki majeranku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    40 dag ugotowanych grzybów leśnych ( prawdziwki, podgrzybki )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę opłukać, osuszyć, rozciąć w połowie ale nie docinać do końca. Posypać solą i pieprzem. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie a następnie odcisnąć. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Do mięsa dodać bułkę, cebulę, czosnek, jajko i majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze razem wymieszać. Na rozłożoną karkówkę wyłożyć równomiernie masę z mięsa mielonego. Na mielone rozłożyć grzyby leśne. Zwinąć jak roladę. Związać sznurkiem lub spiąć szpilkami do rolad. Mięso włożyć w rękaw do pieczenia. Zamknąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę i 20 minut w 180 st C. Można podawać na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Karkówka Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować