Karkówka z jarzębiną i makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszny obiad w sam raz na uroczystość

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    2 spore pieczarki
    4 łyżki jarzębiny w syropie
    200 ml czerwonego wina
    pół szklanki wody
    Marynata:
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
    przyprawa do karkówki
    Dodatkowo:
    300 g makaronu spaghetti
    4 łyżki sosu greckiego
    ogórki konserwowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z jarzębiną i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę i dokładnie rozprowadzamy ją na mięsie. Mięso odstawiamy na godzinkę w naczyniu z marynatą.
  • 2. Po upływie tego czasu rozgrzewamy patelnię i układamy mięso. Obsmażamy z obu stron a następnie dolewamy czerwone wino i wodę. Pieczarki kroimy w plasterki i układamy na mięsie.
  • 3. Posypujemy jeszcze przyprawą do karkówki. Dusimy około 20 minut a następnie odwracamy na drugą stronę.
  • 4. W razie potrzeby dolewamy wody i dusimy ok 15 minut. Na plastrach mięsa układamy jarzębinę i przykrywamy. Dusimy 10-15 minut. Makaron gotujemy al dente i na talerzu polewamy odrobinę sosem greckim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarzębina Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować