Karkówka Bolognese

4.5 (167 ocen)

Szybkie w przygotowaniu i ciekawe w smaku danie

Składniki:

  • - 1 kg karkówki
    - 2-3 cebule
    - 1 opakowanie Fix do spaghetti Bolognese Knorr
    - 30 dag pieczarek
    - ząbek czosnku
    - bułka tarta
    - 2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Karkówka bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkowka 1 1. Karkówkę pokroić w plastry, rozbić. Obtoczyć w jajku i bułce tartej,
    Mięso obsmaż na rozgrzanym oleju.
    Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj, pieczarki pokrój w półplastry.
    Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki.
    Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj.
    W naczyniu żaroodpornym ułożyć cebulę wymieszaną z łyżką sosu, na to karkówkę i pieczarki. Zalać sosem, zapiekać około 60-80 minut w temp 180 stopni.

Porady

Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i ogórkami w przyprawie do grilla.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować