karkówka pieczona z anyżem

0 (0 ocen)

  • 30 min

zapach anyżu przy pieczeniu roznosi się w całym mieszkaniu

  • 30 min

Składniki:

  • karkówka wieprzowa 1 kg
    anyż gwiazdki 5 sztuk
    miód naturalny 3 łyżki
    rodzynki sułtanki 1 garść
    sos sojowy 3 łyżki
    musztarda sarepska 3 łyżki

Karkówka pieczona z anyżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - mięso pokroić w dużą kostkę .
    - zrobić marynatę :do miski dodać musztardę oraz miód, sos sojowy, wymieszać
    - mięso wymieszać z marynatą dodać rodzynki oraz gwiazdki anyżu
    - odstawić najlepiej na noc
    - rano wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 godz,można z powstałego wywaru zrobić sos.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy