Karmelowe fale dunaju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka jajek ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Dodać żółtka, zmiksować. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Połączyć z rozpuszczoną margaryną. Masę podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z kakao. Na blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylać białe ciasto i na nie rozsmarować ciasto z kakao.
2.Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na cieście. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
3.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Na cieście rozsmarować masę korówkową (2 łyżki odłożyć) i posypać posiekanymi orzechami.
4.Masło utrzeć na puch i zmiksować z budyniem. Masę wyłożyć na ciasto. Resztę karmelu rozmieszać ze śmietaną i polać wierzch ciasta. Przed podaniem schłodzić. Smacznego :)
Komentarze