Karmelowy orzechowiec

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kolejne moje szybkie i pyszne ciasto

  • 45 min

Składniki:

  • - gotowy okrągły biszkopt (przekrojony na trzy części)
    - mleko zagęszczone o smaku karmelowym (w tubce)
    - gotowy krem orzechowy
    - 250 ml mleka
    - 200g orzechów ziemnych
    - polewa czekoladowa

Karmelowy orzechowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Układam pierwszą (dolną) warstwę biszkoptu na dużym talerzu. Smaruję mlekiem zagęszczonym i przykrywam kolejną warstwą biszkoptu. Krem orzechowy miksuję z mlekiem 3 minuty po czym 3/4 kremu wykładam na biszkopt. Przykrywam ciastem. Całe ciasto smaruję polewą czekoladową. Orzeszki (jeżeli są słone) płucze w wodzie, mielę i osuszam papierowymi ręcznikami. Posypuję nimi wierzch ciasta i dekoruję resztą kremu.

Komentarze

Podobne przepisy