Ciasto karmelowy orzeszek z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kakaowe: Cukier puder utrzeć na jasny puszysty krem z margaryną. Po tym czasie dodawać po jednym jajku, gdy masa stanie się jednolita wlewać powoli mleko, w tym momencie można mieć wrażenie, że masa się ścięła, tak ma być. Na konie partiami wsypywać przesiane sypkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem. Ciasto przełożyć do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka
2.Masa kokosowa: Odlać 0,5 szkl mleka, a pozostałe mleko zagotować z cukrem i całym kokosem. W odlanym mleku rozmieszać obie mąki i wlać do gotującego się mleka, zagotować. Zimny utrzeć z margaryną.
3.Przełożenie: Zimne ciasto przekroić na dwie części. Pierwszą część ciasta posmarować kremem kokosowym, przykryć drugą częścią. Wierzch posmarować karmelem i posypać orzechami.
Komentarze