Karmelowy sos

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Uwielbiam lody z karmelem, postanowiłam zrobić taki sama:)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukier: 220 gramów
    - woda: 125 mililitrów
    - śmietana kremówka 30 %: 300 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki Karmel

Karmelowy sos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skorzystałam z przepisu zamieszczonego tutajhttp://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/sos-karmelowy/ Dodałam troszkę więcej śmietany.
  • 2. Wsypać do rondelka cukier, zalewamy wodą i mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Potem nie mieszamy - to ważne:) no chyba że chcecie robić jeszcze raz;)
  • 3. Gdy syrop będzie miał odpowiednią barwę - karmelową, dodajemy powoli śmietanę - uwaga mocno bulgocze. Gotujemy jeszcze minutkę i gotowe:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Woda Śmietana kremówka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować