Karnawałowe chruściki

5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie kruche i delikatne ciasteczka moja babcia co roku smażyła na zapusty.

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
    4 żółtka
    25 dag śmietany 18-proc.
    łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier puder
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Karnawałowe chruściki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem. Dodajemy śmietanę i żółtka. Wyrabiamy, a następnie cienko rozwałkowujemy. Kroimy w podłużne paski. Na środku każdego robimy nacięcie. Przez otwór przekładamy jeden koniec paska.
  • 2. Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju na złoty kolor. Chruściki układamy na tacy i oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować