Pikantna przekąska, która sprawdzi się na karnawałowej imprezie. Wiele przedsylwestrowych googlowych odsyłań do bloga pochodziło z zapytań o pomysły na ciasto francuskie. Oto gorące ciacha a'la latino
Karnawałowe przekąski z ciasta francuskiego i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drobno posiekaną cebulę podsmażamy ze zmiażdżonym czosnkiem na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy do niej drobno pokrojone chorizo i suszone pomidory. Smażymy przez ok. 5 minut. Łączymy z czerwoną fasolą i koncentratem pomidorowym. Doprawiamy chilli, słodką papryką, solą oraz pieprzem.
Przygotowanym farszem nadziewamy dowolnie uformowane przekąski z ciasta francuskiego.
Przed włożeniem do piekarnika ciastka smarujemy żółtkiem.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut.
Komentarze