Karnawałowe przekąski z ciasta francuskiego i chorizo

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pikantna przekąska, która sprawdzi się na karnawałowej imprezie. Wiele przedsylwestrowych googlowych odsyłań do bloga pochodziło z zapytań o pomysły na ciasto francuskie. Oto gorące ciacha a'la latino

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - chorizo: 200 gramów
    - suszone pomidory z oliwy: 5 sztuk
    - czerwona fasola: 1 puszka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - mielone chilli: 1 szczypta
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - żółtko (do posmarowania ciastek): 1 sztuka
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Karnawałowe przekąski z ciasta francuskiego i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy ze zmiażdżonym czosnkiem na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy do niej drobno pokrojone chorizo i suszone pomidory. Smażymy przez ok. 5 minut. Łączymy z czerwoną fasolą i koncentratem pomidorowym. Doprawiamy chilli, słodką papryką, solą oraz pieprzem.
    Przygotowanym farszem nadziewamy dowolnie uformowane przekąski z ciasta francuskiego.
    Przed włożeniem do piekarnika ciastka smarujemy żółtkiem.
    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować