Karp smażony

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wigilia bez karpia to nie Wigilia zawsze musi być

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dzwonki karpia: 8 sztuk
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - bułka tarta do panierki około: 1 szklanka
    - olej do smażenia ryby: 1 sztuka
    - cytryna a raczej sok z niej: 1 sztuka
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - Jajko całe + żółtko: 1 sztuka

Karp smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp smazony 1. Każdą porcję ryby oczyścić skropić sokiem z cytryny posypać solą i pieprzem, przyprawą do ryby. odstawić na noc do lodówki.
  • karp smażony 2. Obtoczyć w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 3. przełożyć na półmisek i dekorować cząstkami cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy