Karp w sosie miodowym

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Karpie przygotowuję w najróżniejszych sosach. Gotuję dla żony, córki licealistki, syna, który kończy studia, i serdecznych przyjaciół.

Składniki:

  • ● karp
    ● włoszczyzna na zupę
    ● sól
    ● 1/2 szklanki miodu
    ● 2 łyżki octu
    ● łyżka rodzynek
    ● łyżka migdałów w płatkach
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp w sosie miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawionego karpia dzielimy
    na dzwonka. Z głowy, płetw
    oraz włoszczyzny gotujemy
    bulion, solimy. Dzwonka wkładamy
    do bulionu i gotujemy
    około 15 minut.
  • Karp w sosie miodowym 2. W osobnym garnku zagotowujemy
    miód, trzymamy go na
    małym ogniu do czasu, aż nabierze ciemnej barwy. Wlewamy
    do miodu 1/2 szklanki bulionu
    z ryby i ocet, wsypujemy
    rodzynki i migdały. Trzymamy
    jeszcze chwilę na ogniu, po
    czym zalewamy sosem karpia.
    Podajemy na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować