1.Wodę wlac do garnka dodac margarynę-zagotowac.Wsypac mąkę i podgrzewac na wolnym ogniu,mieszając.Ciasto wystudzic przełożyc do miski miksowac i dodawac jaja ciagle miksując i dodac proszek do pieczenia.Podzielic masę na dwie częsci.Blachę o wymiarach 25 na 35cm wysmarowac margaryną i posypac mąką.Jedną czesc ciasta rozprowadzic na blaszce.Wstawic do nagrzanego piekarnika 200* piec aż ciasto urośnie i się zarumieni.Ciasto ma miec złoty kolor.Dwugą częśc ciasta tak samo upiec.
Masa:
Budyń połączyc z mąką.rozprowadzic w pół szklanki zimnego mleka pozostałe mleko posłodzic i zagotowac.wlac mleko z budyniem i ciagle mieszac do uzyskania gęstej masy.Budyn wystudzic.Zmiksowac dodajac po kawałku miekkie masło.Masę wyłozyc na jeden blat karpatki przykryc drugim.
Porady
Wierzch ciasta posypac cukrem pudrem lub polac czekoladą.
Komentarze