karpatka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

moj popisowy placek

  • 2 godz.

Składniki:

  • na ciasto,2 szklanki maki,2 szklanki wody niegazowanej,2 lyzeczki proszku do pieczenia,10 jajek,1 margaryna masa-2 lyzki maki pszennej i ziemniaczanej ,pol litra mleka,szklanka cukru,cukier waniliowy.,maslo.

Karpatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto-margaryne rozpuszczamy dodajemy wode zagotowujemy,do goracego wsypujemy make i mieszamy,zostawiamy az wystygnie,do tego ciasta dajemy po jednym jajku,proszek do pieczenia i mieszamy.Ciasto dzielimy na dwie blachy i pieczemy w nagrzanym piekarniku 220 stopni,godzinke,pozniej zostawiamy w piekarniku by sie ladnie wysuszylo by bylo twardsze.Robimy mase,mleko gotujemy z cukrami,maki rozrabiamy z mlekiem i wlewamy do gotujacego mleka,gdy ugotujemy i ostygnie mieszamy z maslem.Ciasto wyjmujemy na deske i jedno smarujemy masa i drugim przekladamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy