Kasza blugur z brokułami i czosnkiem

4.51 (186 ocen)

  • 20 min

Bohaterką dzisiejszego przepisu jest kasza blugur. Lubię poznawać nowe smaki. W jednym z supermarketów znalazłam stoisko z kaszami, na wagę. Była i kasza bulgur, dzisiaj przygotowałam pierwszy przepis z jej wykorzystaniem, doskonały pomysł na śniadanie czy lunch do pracy.

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur
    1/4 brokuła
    2 duże ząbki czosnku
    oliwa z oliwek aromatyzowana chilii, czerwonym pieprzem i liśćmi laurowymi
    1 szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kasza blugur z brokułami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przesypujemy do dużej, żaroodpornej miski, dodajemy szczyptę soli, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 minut.
    Czosnek obieramy i kroimy na plasterki, na oliwie z oliwek obsmażamy i dodajemy brokuła podzielonego na różyczki oraz pieprz cayenne, smażymy, aż będą miękkie, na koniec doprawiamy do smaku.
    Kaszę mieszamy z brokułami i czosnkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować