Kasza gryczana z białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ten tydzień jakiś krótki się wydawał, jeśli chodzi o czas do południa. Trzeba było wymyślić coś, co szybko się robi i na dodatek samo ;) No i zrobiło się :D Pysznie na dodatek ;)

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g białej kaszy gryczanej
    1 duża marchew
    1 szklanka mrożonego groszku
    1 cebula
    1 łyżka suszonej natki kolendry
    400 ml bulionu warzywnego
    8 pętek białej kiełbasy (cienkiej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę mieszamy z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem, posiekaną cebulą i natką kolendry. Całość zalewamy bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładnie rozprowadzamy.
    Na wierzch układamy białe kiełbaski.
    Zapiekamy pod przykryciem 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować