Ten tydzień jakiś krótki się wydawał, jeśli chodzi o czas do południa. Trzeba było wymyślić coś, co szybko się robi i na dodatek samo ;) No i zrobiło się :D Pysznie na dodatek ;)
40 min
Składniki:
100 g białej kaszy gryczanej
1 duża marchew
1 szklanka mrożonego groszku
1 cebula
1 łyżka suszonej natki kolendry
400 ml bulionu warzywnego
8 pętek białej kiełbasy (cienkiej)
Kasza gryczana z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Kaszę mieszamy z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem, posiekaną cebulą i natką kolendry. Całość zalewamy bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładnie rozprowadzamy.
Na wierzch układamy białe kiełbaski.
Zapiekamy pod przykryciem 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Komentarze