Kasza gryczana z bobem i bekonem

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Kasza gryczana z dodatkiem wędzonego boczku, bobu i chrupiącej czerwonej cebuli. Okraszona masełkiem smakuje wybornie.

  • 30 min

Składniki:

  • - kasza gryczana prażona: 100 gramów
    - bób mrożony lub świeży: 6 łyżek
    - bekon wędzony: 100 gramów
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - masło: 3 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z bobem i bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza gryczana z bobem 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2. Bób mrożony gotujemy 2 minuty w osolonej wodzie, obieramy ze skórek. Bekon kroimy w kostkę, podsmażany na patelni.Dodajemy do niego kaszę i bób, całość podgrzewamy, na koniec dodajemy masło, trzymamy jeszcze minutę na gazie do rozpuszczenia. Doprawimy solą i pieprzem, wierzch posypujemy czerwoną cebulką. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować