Kasza gryczana z warzywami i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna kasza z warzywami i serem żółtym.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej
    3 szklanki wody
    12 małych pieczarek
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mała cebula
    50 g żółtego sera
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz

Kasza gryczana z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, dodać sól, doprowadzić do wrzenia, wsypać kaszę, gotować ok. 20 minut.
  • 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, wsypać na patelnię. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, dodać wraz z resztą warzyw do pieczarek, wlać olej, usmażyć. Wszystko dodać do gorącej kaszy, wymieszać.
  • 3. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do kaszy, krótko wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy