Kasza jaglana na ostro

4.5 (159 ocen)

Pożywna i zdrowa kasza jaglana w wersji dla tych, którzy lubią potrawy na ostro ;)

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
    2 szklanki wody
    2 papryczki chili: zielona i czerwona
    4 ząbki czosnku
    świeża pietruszka
    pół kostki sera typu feta
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz
    garść sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaglankę płuczemy, po czym zalewamy dwiema szklankami wody i gotujemy ok. 20 minut na wolnym ogniu. Jednocześnie na patelni rozgrzewamy oliwę - przesmażamy czosnek, pokrojone papryczki, a na koniec dorzucamy sezam. Wszystko łączymy z ugotowaną kaszą, dorzucamy ser typu feta pokrojony w kostkę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz świeżo siekaną pietruszką. Podajemy z oliwą. Jemy! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować