Kasza jaglana na ciepło z warzywami

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Kasza jaglana wyrównuje równowagę kwasowo-zasadową naszego organizmu i jest lekkostrawna a przy tym bardzo pożywna. Rozgrzewa organizm i zawiera całą gamę witamin. Tę kaszę warto jadać często. Moja propozycja jest wersją obiadową na ciepło, z warzywami.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
    1 pomidor
    szczypior z cebulką
    1 ząbek czosnku
    kilka listków pietruszki
    kilka zielonych oliwek
    2 łyżki słonecznika
    1-2 łyżki oliwy
    nieduża ilość soli
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kasza jaglana na ciepło z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłócz z 3 razy wrzątkiem, zalej ponownie wrzątkiem - dwa razy więcej ile kaszy. Gotuj ok. 10 minut na małym ogniu, możesz ją lekko posolić. Potem zestaw z ognia, przykryj.
  • 2. Pomidora pokrój w sporą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, szczypior i cebulkę pokrój w drobne talarki. Pietruszkę posiekaj. Słonecznik upraż na suchej patelni.
  • 3. Do miski włóż odpiednią dla ciebie ilość kaszy, polej oliwą i dodaj wszystkie warzywa i zioła, możesz dosmaczyć mielonym pieprzem. Sałatkę można jeść na ciepło jako lekki obiad, albo zimną na kolację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować