kasza jaglana z bananami i prażonymi dodatkami

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Na zdrowy i dobry start dnia

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana: 0.5 szklanki
    - banan (można zamienić na swój ulubiony owoc): 1 sztuka
    - miód: 1 łyżka
    - waniliowy serek homogenizowany: 1 łyżka
    - wiórki kokosowe: 1 łyżka
    - migdały w słupkach: 1 łyżka
    - cynamon: 1 szczypta

Kasza jaglana z bananami i prażonymi dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy na chwilę wrzątkiem, odcedzamy gorącą wodę i wrzucamy kaszę do gotującej się wody, kaszę gotujemy do miękkości. Na gorącej patelni prażymy pierwsze migdały następnie dodajemy wiórki ciągle mieszając. Banana kroimy w kostkę. Do ugotowanej kaszy dodajemy miód, dokładnie mieszając następnie dodajemy serek homo a na sam koniec dodajemy banany, delikatnie mieszając całość. Gotową kaszę przekładamy na talerzyk posypując uprażonymi migdałami i wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Podobne przepisy