Kasza jaglana z jajkiem, cebulą i szczypiorkiem

4.5 (173 ocen)

  • 35 min

Jest to propozycja, która nadaję się na smaczny dodatek obiadowy lub samoistny posiłek.

  • 35 min

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
    2 jajka
    1 cebula (biała i czerwona)
    szczypiorek
    olej (ewentualnie masło)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza jaglana z jajkiem, cebulą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1n2wjlg 1. Ugotować kaszę jaglaną.
    Do 3 szklanek osolonego wrzątku wsypać 1 szklankę kaszy.
    Nie mieszać.
    Gotować na małym ogniu (pod przykryciem) około 20 minut (do wchłonięcia się wody).
  • 2. Cebulę zeszklić na oleju (lub maśle), dodać kaszę, szczypiorek i wbić jajka.
    Rozmieszać i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować