Kasza jaglana z pieczarkami i marchewką

4.49 (154 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię kaszę jaglaną więc robię sobie często takie danie na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • kasza jaglana 10 dkg
    pieczarki 5-7 szt
    cebula biała 2 szt
    marchewka 2 szt
    por 1 kawałek
    papryka czerwona 1/2 szt
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    sos sojowy do smaku

Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy w gorącej wodzie, gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w plasterki
    Cebulę kroimy w kostkę.
    Marchewki obieramy i ścieramy na tarce.
    Por i paprykę kroimy .
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę i pieczarki dusimy aż zmiękną .
    Do pieczarek dodajemy startą marchewkę ,por i paprykę chwilę dusimy aby warzywa lekko zmiękły
  • 4. Do warzyw dodajemy kaszę jaglaną doprawiamy ,mieszamy i chwilę jeszcze podgrzewamy .
    Podajemy najlepiej na ciepło .


    POLECAM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować