Kasza jęczmienna z fasolą

0 (0 ocen)

Tanie,szybkie i sycące

Składniki:


  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
    2 1/2 szklanki bulionu wołowego
    pęczek natki pietruszki-posiekany
    pieprz
    puszka białej fasoli
    oliwa z oliwek
    posiekana w kostkę cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jęczmienna z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek,wsypujemy cebulę i dusimy około 6 minut.
    Po tym czasie dodajemy bulion i kaszę. Gotujemy pod przykryciem , na małym ogniu przez około 30 minut.
    Gdy kasza już dobrze zgęstnieje dodajemy fasolę,natkę i pieprz do smaku(jeśli chcecie możecie dodać sól,ale uważam,że jest tutaj zbędna). Gotujemy jeszcze przez 5 minut.
    I gotowe :) na wierzch możemy dodać odrobinę natki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować