Kasza jęczmienna z warzywami i pieczarkami

4.5 (166 ocen)

Kaszę bardzo lubię, aby było zdrowo przygotowałam ją z warzywami i pieczarkami.

Składniki:

  • kasza jęczmienna - 1 torebka
    warzywa mrożone - 1/2 opakowania
    pieczarki - 6 średnich szt.
    cebula - 1 szt.
    oliwa z oliwek - 1.5 łyżki
    sól - 1 łyżeczka
    sól ziołowa - do smaku
    pieprz czarny mielony - do smaku
    woda - 50 ml.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jęczmienna z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kaszę ugotować według opakowania z dodatkiem soli ( 1 łyżeczka ). Odcedzić.
    2. Warzywa ( brokuł, kalafior, marchew ) ugotować ( nie rozgotować ). Mają być chrupkie. Odcedzić.
    3. Cebulę i pieczarki obrać. Drobno posiekać.
    Cebulkę podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać pieczarki Dolać wody i chwilę gotować, aż woda wyparuje.
    4. Do kaszy dodać warzywa i pieczarki. Wymieszać i doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem.

Porady

Kaszę można wzbogacić kurczakiem lub innym chudym mięsem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować