Kasza manna z makiem na zimno

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Zdrowy deser dla naszych pociech

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka maleka
    2 łyżki cukru
    2 łyżki kaszy manny
    1 łyżeczka suchego maku
    dowolne owoce i galaretka- u mnie galaretka wiśniowa i kiwi
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza manna z makiem na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę zrobić według przepisu na opakowaniu. wystudzić w dowolnej formie.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka dodać kaszę mannę i mak. CIągle mieszać. Gotować kilka minut aby kasza manna się ugotowała
  • 3. Ciepłą kaszę przełożyć do małej tortownic wyłożonej folią spożywczą. Odstawić w chłodne miejsce aby przestygła
  • 4. W tym czasie zastygniętą galaretkę pokroić w kostkę, a obrane kiwi w plasterki
  • 5. Wystudzoną i zastygniętą kaszę wyłożyć na talerz. Dookoła ułożyć plasterki kiwi, zaś w środku pokrojoną galaretkę.

Porady

Nie należy dodawać zbyt dużo maku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować