Kasztanki z herbatników

4.49 (152 ocen)

Dla tych, co nie umieją lub nie mają ochoty na pieczenie polecam domowe kasztanki. Są na prawdę pyszne.

Składniki:



  • 220 g herbatników typu petitki
    120 g masła
    0,5 szkl cukru pudru
    1 łyżka cukru waniliowego
    3 łyżki miodu prawdziwego
    3 łyżki kakao
    50 ml spirytusu
    50 g orzechów włoskich
    rodzynki
    migdały
    kokos

Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasztanki z herbatników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W blenderze rozkruszyć herbatniki. Odłożyć 2-3 łyżki do obtaczania. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać kakao, spirytus, miód i wymieszać. Wsypać herbatniki dodać drobno pokrojone orzechy włoskie i zagnieść. Jeśli masa będzie za sucha dodać miodu lub spirytusu. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do środka włożyć 2-3 rodzynki lub sparzone i obrane ze skórki migdały. Kuleczki obtaczać w odłożonych herbatnikach i kokosie. Odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować