Kąski karkówki na kapuście z rękawa

4.5 (148 ocen)

  • 15 min

Dania z rękawa robią się właściwie same, dlatego tak je lubię.

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g karkówki
    300 g kapusty kiszonej
    kilka pieczarek
    2 ogórki konserwowe
    2 ząbki czosku
    2 liście laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
    sól
    pieprz
    łyżkeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kąski karkówki na kapuście z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w kostkę i doprawiamy lekko solą i pieprzem. Kapustę szatkujemy. Do rękawa do pieczenia wkładamy kapustę, na nią kawałki mięsa. Pieczarki obieramy ze skóry i wrzucamy do rękawa. Dodajemy obrany i pokrojony na kawałki czosnek i resztę przypraw. Całość polewamy olejem. Worek zamykamy klipsem i robimy w nim kilka małych dziurek. Rękaw kładziemy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok godziny. Gotowe danie posypujemy drobno posiekanymi ogórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować