Dania z rękawa robią się właściwie same, dlatego tak je lubię.
15 min
Składniki:
300 g karkówki
300 g kapusty kiszonej
kilka pieczarek
2 ogórki konserwowe
2 ząbki czosku
2 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
sól
pieprz
łyżkeczka oleju
Kąski karkówki na kapuście z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę kroimy w kostkę i doprawiamy lekko solą i pieprzem. Kapustę szatkujemy. Do rękawa do pieczenia wkładamy kapustę, na nią kawałki mięsa. Pieczarki obieramy ze skóry i wrzucamy do rękawa. Dodajemy obrany i pokrojony na kawałki czosnek i resztę przypraw. Całość polewamy olejem. Worek zamykamy klipsem i robimy w nim kilka małych dziurek. Rękaw kładziemy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok godziny. Gotowe danie posypujemy drobno posiekanymi ogórkami.
Komentarze