Kąski "kurczak gyros"

5 (154 ocen)

  • 30 min

Pyszne, soczyste kąski z kurczaka. Idealne na imprezę, lub jako przekąska przed telewizorem. Świetnie smakują z sosami.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 duży, podwójny filet z piersi z kurczaka
    -1/2 saszetki przyprawy gyros
    -2 jajka
    -około 5 łyżek mąki
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Kąski "kurczak gyros" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oczyszczamy. Kroimy w duże kawałki. Wrzucamy do miski, wsypujemy przyprawę gyros i dokładnie nacieramy każdy kawałek. Odkładamy na minimum 10 minut do lodówki.
  • 2. Po tym czasie każdy "kąsek" maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony na rumiano.

Porady

Kąski świetnie smakują z ketchupem, sosem czosnkowym czy barbecue.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Kurczak Przyprawa gyros

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować