Katarzynka w mojej wersji trochę ulepszona aniżeli oryginał przepisu, bo zamiast kremu budyniowego, który był w oryginale, dodałam kremówkę, to połączenie jest o niebo lepsze a i wygląd również
1 min
Składniki:
Biszkopt wg własnego przepisu.
2 galaretki o smaku owoców leśnych
2 dżemy o smaku czarnej porzeczki (ok. 325g jeden słoik)
3 paczki ciastek ,,Katarzynki" bez polewy
śmietana 30% - 600g
2 łyżki żelatyny
3 czubate łyżki cukru
wiórki kokosowe
1.Dżemy podgrzać, dodać do nich 1/2 szkl. wody, wymieszać (zdjąć z ognia) i rozpuścić w tych dżemach 2 galaretki.
2.Śmietanę ubić z cukrem, dodać ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody.
3.Biszkopt przekroić na pół, na jedną połówkę, wylać tężejącą galaretkę, następnie ułożyć ciastka (lekko docisnąć), gdy galaretka stężeje, nałożyć ubitą kremówkę (trochę zosawić na posmarowaniu po wierzchu ciasta) i przykryć drugą połówką biszkoptu.
Komentarze