Kawowo - Orzechowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wspaniale się komponuje z kawką, robi się go łatwo i przyjemnie.Biszkopt kawowy połączony z delikatną masą orzechowo - rumową przekładany dżemem z czarnej porzeczki :)

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt kawowy:
    Biszkopt z 6 jajek według mojego przepisu (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7)
    + 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Nestle Cream

    Masa:
    150 g orzechów mielonych
    150 ml mleka
    1/4 szklanki cukru
    1/4 szklanki rumu
    1 margaryna

    1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (250 g)

    dodatkowo polewa
    proponuje mój przepis (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/polewa-kakao-gorzkie-pewna)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kawowo - orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z łyżką kawy rozpuszczalnej. przekroić na 3 blaty i wystudzić.
    Blaszka 22x32
  • 2. Masa:
    Orzechy zagotować z mlekiem i cukrem jak zgęstnieją zdjąć z ognia i wystudzić całkowicie. Margarynę ucieramy dodajemy wystudzoną masę orzechową i na sam koniec dodajemy rum.
  • 3. Blaty biszkoptowe smarujemy najpierw dżemem porzeczkowym następnie masa orzechowo - rumowa.

    Góre ciasta możemy udekorować polewą lub na samą górę rozcieramy troszkę masy i kruszymy ciastko Prince Polo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować