Kawowa impresja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem pudrem na puszystą,kremową masę.Do ubitej masy dodać wodę-wymieszać łopatką,dodać olej i też delikatnie wymieszać.Następnie dodać na trzy razy przesianą mąkę z proszkiem i kakao,za każdym razem delikatnie mieszając.Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia 24x28 i piec 180 C 30-40 minut.Po wyjęciu wyłożyć ciasto na rozłożony czysty ręcznik do naczyń posypany cukrem pudrem.Wierzch ciasta powinien leżeć na dole.Oderwać papier do pieczenia i nakryć czystym,wilgotnym ręcznikiem kuchennym.Pozostawić do ostygnięcia.
2.Przygotować poncz-gorącą wodą zaparzyć kawę i pozostawić do ostygnięcia.Do zimnej wlać likier kawowy.
3.Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem.Dodać serek waniliowy i mleko w proszku i wymieszać do połączenia.
4.Zimny biszkopt naponczować.Wyłożyć krem.Biszkopty maczać w ponczu i układać na kremie.Żelatynę namoczyć w łyżce wody.Masło,cukier,kakao i śmietanę włożyć do rondelka i podgrzewać do zagotowania.Dodać napęczniałą żelatynę,wymieszać do rozpuszczenia.Przestudzić.
5.Na biszkopty rozsmarować polewę a na wierzch zetrzeć białą czekoladę.
Komentarze